Sterk fredag fra Stenshorne

viasport

Raskest på treningen, P7 på kvalifiseringen!

Martinius Stenshorne er i form og har planer om å ta med seg mye poeng hjem fra Barcelona denne helgen. Han viste konkurrentene hvor skapet skal stå allerede på treningen fredag formiddag hvor han satt den raskeste tiden. Både Goethe og Mini var under ett tidel fra tiden til nordmannen, men de klarte altså ikke å matche den.

Full av selvtillit fra treningen var det klart for kvalifisering noen timer senere på dagen. Martinius Stenshorne satte sterke tider hver gang han passerte målstreken, men var kanskje for langt fremme i rekken. Hver gang Martinius satt en tid som ville holdt til å starte på første eller andre rekke kom det førere bak han som klarte å levere enda raskere tider. Banen blir som kjent raskere for hver eneste runde som kjøres og mer gummi legges igjen i asfalten.

Likevel, syvendeplass på kvalifiseringen er meget godkjent for Martinius Stenshorne som har slitt litt med å finne et høyt nok tempo på enkeltrundene i kvalifiseringene tidligere denne sesongen. Dette betyr at han starter fra syvende startposisjon i søndagens hovedløp. For morgendagens sprintløp snur de rekkefølgen til de 12 raskeste fra kvalifiseringen. Det betyr at Stenshornes syvendetid gir han sjette beste startspor. Omtrent det samme, bare at nå er de raskeste bak han, ikke foran. I et intervju tidligere i dag avslørte Martinius at dette passer bra med målsettingene for dagen:

– Jeg håper vi kan kvalifisere oss innenfor topp 12 igjen. Det vil være fint å være på listen når de snur topp 12, så det er målet.

Videre fortalte han at det fortsatt er mye jobb å gjøre både for hans egen del og bilen før de har full kontroll på alle de ulike forholdene de møter i løpet av sesongen. Men at dette går rette veien er det ingen tvil om!

Raskest i kvalifiseringen var australske Christian Mansell som kjører for ART Grand Prix. Mansell ligger på 9. plass i sammendraget før denne helgen, og har to andreplasser fra hovedløpene i Bahrain og Monaco. Martinius Stenshorne ligger på en 16. plass totalt med seieren i sprintløpet i Australia som sitt beste resultat.

Sprintløpet starter 09:00 lørdag morgen, og hovedløpet kjøres søndag formiddag klokken 10:00. Her finner du en oversikt over hva som kjøres når under Spania Grand Prix, og hvordan du kan se alt som skjer direkte på den skjermen du foretrekker!

Forrige
Forrige

Bare nesten for Hauger på kvalifiseringen

Neste
Neste

EM: Slovakia - Ukraina