Bare nesten for Hauger på kvalifiseringen

viasport

Misset topp 10 med et halvt tidel!

Helgen startet med en 12. plass på treningen for Dennis Hauger i Barcelona. Kvalifiseringen skulle kjøres noen timer senere på dagen, på en mye bedre innkjørt bane. Men det ble dessverre ikke noe god kvalifisering for Dennis Hauger denne gangen heller.

Nettopp kvalifiseringene har vært Dennis Haugers største utfordring i Formel 2. Det er viktig å skaffe seg en god startposisjon for løpene som kjøres senere i helgen, og dette gjøres på nettopp kvalifiseringen. Resultatet der bestemmer rekkefølgen i søndagens hovedløp, og i lørdagens sprintløp snus rekkefølgen på de ti beste fra kvalifiseringen.

Derfor er alle plasser innenfor de ti beste et godkjent resultat når det kjøres kvalifisering. Selv om hovedløpet er det som gir klart mest poeng vil et godt resultat fra sprintløpet redde mye av helgen og gi lave skuldre til hovedløpet. Havner du derimot utenfor topp 10 på kvalifiseringen starter du begge løpene langt bak i feltet. Og det var dette som skjedde med Dennis Hauger nok en gang.

SLIK SER DU SPANIA GRAND PRIX PÅ TV

Han endte til slutt på en 13. plass, nesten et halvt sekund bak Paul Aron fra Estland som var raskest av samtlige. Et halvt sekund høres kanskje ikke så mye ut, men i denne sporten kan det være en liten evighet. For å sette dette i perspektiv så var Jack Crawford på andreplass to ørsmå tusendeler bak! Franco Colapinto på tredjeplass? Han var seks tusendeler for treg. De tre raskeste innenfor seks tusendel der altså. Dennis Hauger var 483 tusendeler bak bestetiden.

Det er likevel fullt mulig å komme hjem fra Barcelona med et smil om munnen, selv om utgangspunktet er vanskelig. De åtte første til målflagget får poeng i sprintløpet, og de ti beste får poeng i hovedløpet. Dennis har flere ganger vist at han er i stand til å avansere fremover i feltet, og fra 13. startposisjon kan det absolutt skje.

Banen i Barcelona har gitt både opp- og nedturer for Dennis Hauger. Det var her han la grunnlaget for Formel 3-tittelen han vant i 2021 da han vant hovedløpet fra pole position. I fjor ble det poeng i begge løp etter en sjettetid på kvalifiseringen, men ellers har det vært fattig poengfangst på denne banen. I morgen og søndag får vi fasit for årets utgave!

Sprintløpet lørdag starter klokken 13:45, hovedløpet søndag starter klokken 11:10. Begge deler kan du se direkte på Viaplay eller F1TV.

Forrige
Forrige

EM: Polen - Østerrike

Neste
Neste

Sterk fredag fra Stenshorne