Stenshorne klatret etter tung kvalifisering

viasport

Martinius Stenshorne leverte et godt sprintløp i Ungarn, men utgangspunktet var for vanskelig.

Helgen på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn startet godt for Martinius Stenshorne som var nest raskest på treningen, men når det skulle kjøres kvalifisering gikk det galt, igjen.

Treningen viste at Martinius trives godt på banen utenfor den ungarske hovedstaden, men vi fikk aldri se det virkelige tempoet på kvalifiseringen. Den ble dessverre rødflagget og avbrutt mot slutten da Martinius og flere andre var ute for å sette sin avgjørende og raskeste runde etter at Luke Browning satte bilen i veggen. Det var for knapt med tid til å starte en ny runde, og dermed ble det en 23. raskeste tid, som skulle vise seg å bli 22. startspor for både sprintløp og hovedløp på grunn av andre førere som fikk runder strøket fra kvalifiseringen.

Hungaroring er ikke kjent som en bane det er enkelt å kjøre forbi på, og selv om Formel 3-bilene er vesentlig mindre enn Formel 1-bilene er det å starte langt bak i feltet på denne banen et nesten håpløst utgangspunkt. Likevel var det en tent Stenshorne som stilte opp et stykke bak i feltet.

Det ble et hektisk løp med en tidlig sikkerhetsbil, riktignok av den virtuelle typen, og noen førere som måtte bryte. Martinius Stenshorne jobbet seg hele tiden oppover i feltet og endte til slutt på en 13. plass. Det er bare de 10 beste som får poeng fra løpet, men det skulle ikke ha vært mange flere runder i dette kortet sprintløpet før Stenshone hadde fortsatt klatringen inn i poengene.

Løpet ble vunnet av Nikita Bedrin foran lagkamerat Tasanapol Inthraphuvasak, og altså dobbel AIX Racing på toppen av resultatlistene.

Martinius Stenshorne og resten av Formel 3 skal i aksjon igjen i morgen for å kjøre sitt hovedløp. Dessverre starter Martinius på 22. plass også i dette løpet, men det er mye lenger, og hvis han er like sulten på forbikjøringer som i sprintløpet kan det bli poeng med hjem fra Budapaest.

Løpet starter klokken 08:30 norsk tid søndag morgen, og du kan se hele løpet direkte på Viaplay Sport 1.

Forrige
Forrige

Viktige poeng for Dennis Hauger

Neste
Neste

Har kniven på strupen