Har kniven på strupen

viasport

Sergio Perez kan være på vei ut av Formel 1.

Han fikk ny kontrakt med Red Bull for bare noen uker siden som skulle sikre hans plass i teamet ut både denne sesongen og de to neste. Men nå kommer det stadig mer informasjon om klausuler i den kontrakten som gjør fremtiden til Sergio Perez meget usikker. Med mindre Perez begynner å prestere på banen.

Klausulene i kontraktene skal være at Perez ikke kan ligge mer enn 100 poeng bak Max Verstappen når Formel 1 tar sommerferie, altså etter løpet på Spa i Belgia neste helg. Han kan heller ikke være mer enn fem plasser bak Verstappen i sammendraget.

For øyeblikket ligger Max Verstappen øverst i sammendraget med 255 poeng. Sergio Perez ligger på 6. plass, altså fem plasser lenger ned på listen, med 118 poeng. Det er 137 poeng færre enn hva Max Verstappen har. Kontrakten og klausulene ble skrevet for en liten stund siden, og da så ting veldig annerledes ut. På de siste fem løpene har Perez bare en 7. plass fra Red Bull Ring og en 8. plass fra Barcelona å vise til.

Det snakkes mest om at det er Daniel Ricciardo som står først i køen for et opprykk til hovedteamet, men også Yuki Tsunoda og Liam Lawson er mulige kanddater. Det er uansett ventet at Perez ikke flyttes ned til RB-teamet dersom han ikke fortsetter i hovedteamet. Lawson er på vei inn, spørsmålet er bare hvilken bil han skal kjøre.

For å forsterke denne teorien kjørte Liam Lawson en test på Silverstone nylig, med årets Red Bull-bil. Dette er den samme testen Daniel Ricciardo kjørte for ett år siden, kort tid før det ble annonsert at han erstattet Nyck de Vries midtveis i sesongen.

Red Bulls teamsjef Christian Horner har også vært ute og delt noen tanker om situasjonen, og sier kort oppsummert at Perez ikke kan fortsette slik han har gjort i de siste løpene. Red Bull trenger to biler som tar poeng for å kjempe om kontstruktørmesterskapet, og for øyeblikket har de bare én.

Perez på sin side beholder troen, og sier at ting kan snu fort i Formel 1. Vi tror han har helt rett, og at han vil stå uten jobb to måneder etter han signerte ny kontrakt. Snakk om at ting snur fort!

Forrige
Forrige

Stenshorne klatret etter tung kvalifisering

Neste
Neste

Tilbake i Chelsea-drakt