Snublet i åpningskampen

viasport

Brasils stjernelag skøt med løskrutt mot Costa Rica!

Copa America: Brasil - Costa Rica 0-0
I natt var det Brasils tur til å komme i gang med sommerens Copa America. De var trukket ut til en fin start på mesterskapet med Costa Rica i første kamp, og alle forventet at dette ble en ren formalitet og nesten som oppvarming å regne for det stjernespekkede mannskapet til Dorival Júnior. Slik ble det ikke.

Sammen med Argentina er Brasil de store favorittene til å vinne Copa America denne sommeren. De møttes også i den forrige finalen, og har vunnet de to forrige turneringene. Argentina trakk det lengste strået i 2021, så Brasil var ute etter å ta tilbake tronen de vant i 2019. Både Argentina og den største utfordreren til de to, Uruguay, vant sine åpningskamper. Derfor er det litt krise at Brasil ikke klarte å vinne sin første kamp.

Med en angrepsrekke bestående av Vinicius Junior, Raphina, Rodrygo og Lucas Paqueta lå alt til rette for en målrik kamp for de gule og blå, men ingen av de klarte å få ballen i nettmaskene. Brasil fyrte av hele 19 skudd, men Patrick Sequeira i målet til Costa Rica var i det umulige hjørnet. Han noterte seg for syv redninger og ble kåret til banens beste spiller.

Forsvarsrekka til Brasil, med Alisson i målet, fikk en langt roligere kamp. Costa Rica hadde bare ett skudd på mål i løpet av hele kampen, et skudd som ble vurdert til en xG på 0,03.

Denne kampen ble en gavepakke til bookmakere verden over. Brasil sto til under 1,10 i odds for å vinne, og vi vil tro ulike handicap-spill på Brasil til å vinne med flere mål sto for en god andel av markedet på denne kampen. 0-0 var neppe på bingokortet til særlig mange, og sto til rundt 16 i odds før kampstart.

Denne kampen føyer seg inn i rekken av svake prestasjoner fra Brasils landslag. De spilte uavgjort 1-1 mot USA og slo Mexico 3-2 i generalprøvene for et par uker siden. De fire siste offisielle kampene endte med tre tap og ett uavgjort-resultat i VM-kvalifiseringen.

Veien videre for Brasil fortsetter allerede på lørdag. Da er det Paraguay som står for tur, før Colombia er siste kamp i gruppespillet neste uke. Colombia slo Paraguay 2-1 i natt. Ingen forventer at Brasil vil ha noe problemer med å ta seg videre fra gruppen, hvor kun de to beste avanserer. Men så var det heller ingen som forventet at de skulle avgi poeng mot Costa Rica.

Forrige
Forrige

EM: Frankrike - Polen

Neste
Neste

Antonio Nusa jaktes av Premier League-klubb