Hamilton tilbake på pallen

viasport

Er Lewis Hamilton tilbake i toppen?

I en spennende Spania Grand Prix sikret Max Verstappen seieren og holdt mannen som startet på pole, Lando Norris, bak seg i en intens kamp som varte mesteparten av løpet. Likevel var fokuset også på Mercedes' Lewis Hamilton, som tok sin første pallplass i 2024-sesongen med en tredjeplass. Dette var faktisk hans første besøk til podiet siden Singapore i september i fjor.

Verstappen tok sin syvende seier for sesongen. Løpets avgjørende situasjon kom i den tredje runden da Red Bull-føreren, som først ble presset av Norris, passerte McLaren-føreren og deretter George Russells Mercedes for å ta ledelsen. Russell startet helt nede på fjerde startspor, men traff perfekt i starten og satset på utsiden av både Verstappen og Norris inn og gjennom første sving.

Verstappen tok senere ledelsen i den tredje runden, også han serverte en tøff manøver på utsiden i første sving. Denne ledelsen holdt han hele veien til målflagget, til tross for at Lando Norris i perioder leverte mye raskere rundetider enn Verstappen.

Norris, som hadde feiret sin "perfekte runde" i kvalifiseringen, fant seg bak Russell i de tidlige rundene, noe som kostet ham verdifull tid. Til tross for sterk innsats og en annen strategisk tilnærming klarte ikke Norris å gjenvinne ledelsen fra Verstappen. Forsøkene hans ble ytterligere hindret av et tregt 3,6 sekunders pit-stopp, som tillot Verstappen å opprettholde en jevn ledelse.

Hamiltons reise til pallen var preget av dramatiske dueller på banen, spesielt med Ferraris Carlos Sainz. Fra startposisjon tre tapte Hamilton først en plass til lagkamerat George Russell, deretter mistet han også en plass til Charles Leclerc, men gjenvant raskt den posisjonen. Hans duell med Sainz i runde 18 var intens, og de to bilene hadde kontakt, noe som førte til at Sainz protesterte over radioen, selv om dommerne mente at ingen ytterligere etterforskning var nødvendig.

Hamiltons utholdenhet ga resultater, og hans strategi, som inkluderte et vel-timet pit-stopp for soft-dekk, sikret ham tredjeplassen. George Russell endte på fjerdeplass, til tross for problemer med harde dekk i sin siste stint, og klagde over at de "ikke føltes gode".

viasport

Ferrari-førerne Leclerc og Sainz fullførte topp seks, men deres håp om en sterk avslutning på Circuit de Barcelona-Catalunya ble ikke fullt ut realisert. Samtidig tok Pierre Gasly fra Alpine niendeplassen, mens lagkamerat Esteban Ocon endte på tiende, og sikret dermed dobbel poengplassering for Alpine som har slitt enormt denne sesongen.

Sergio Perez leverte nok et svakt løp og endte på 8. plass, langt bak bilene i tet. Nico Hülkenberg fra Haas endte på ellevteplass, sinket av en fem sekunders straff for å ha kjørt for fort i pit-lane, mens Aston Martins Fernando Alonso hadde en utfordrende helg og endte på tolvteplass.

Etter hvert som sesongen skrider frem, fremhevet den spanske Grand Prix Verstappens dominans og Norris’ potensial, til tross for hans egeninnrømmelse av en dårlig start. "Ikke kunne, burde ha vunnet," bemerket Norris og reflekterte over sin tapte sjanse. Til tross for skuffelsen er Norris nå Verstappens nærmeste utfordrer i tittelkampen, etter å ha passert Leclerc for andreplassen i sammendraget.

Formel 1-sirkuset beveger seg nå videre til Østerrike for neste løp på Red Bull Ring i Spielberg, med fansen som ser frem til nok et spennende kapittel i 2024-sesongen.

Forrige
Forrige

EM: Skottland - Ungarn

Neste
Neste

EM: Belgia - Romania