EM: Spania - Frankrike

viasport

Hvem sikrer den første finaleplassen?

Etter noen dagers hvile er det endelig klart for semifinalene i sommerens høydepunkt, europamesterskapet i fotball. Først ut er superduellen mellom Spania og Frankrike.

Spania mangler både Dani Carvajal og Robin Le Normand i forsvarsrekka som begge soner karantene for kort. Inn kommer 38 år gamle Jesus Navas og 34 år gamle Nacho Fernandez. Spørsmålet er om rutinen til Navas vil holde mot farten til Mbappe som han står oppe mot.

Bookmakerne holder Spania som knepen favoritt i denne kampen. De var ikke blant favorittene til å ta seg til hverken finale eller semifinale før mesterskapet startet, men nå er de priset lavest på vinneroddsen av de fire lagene som er igjen. Mye av æren for det skal de to unge lynvingene Nico Williams og Lamine Yamal ha, samt Dani Olmo sentralt som har spilt seg inn på laget i løpet av mesterskapet. Disse tre har sett ut som de har spilt sammen i årevis og herjet med motstanderne. Til og med det tyske forsvaret fikk trøbbel mot det spanske angrepet.

Frankrike på sin side var gjennom en ganske så kjedelig kamp mot Portugal, men viste at de har trent på straffespark. Det kan være de må satse på straffer også i kveld. Frankrike klarer rett og slett ikke å score mål på egen hånd. De har bare tre scoringer på de fem kampene som er spilt så langt, og av disse tre er det to selvmål og ett straffespark. Det betyr at selveste Frankrike med Kylian Mbappe på topp ikke har klart å score ett eneste eget mål fra åpent spill på rundt 500 minutter med fotball.

Kampodds Spania - Frankrike: (H-U-B)

Norsk Tipping: 2,70 - 2,75 - 3,05
Unibet: 2,75 - 2,80 - 3,15
Coolbet: 2,82 - 2,85 - 3,20

På grunn av Frankrikes ekstreme måltørke er det fristende å spille både på at Spania holder nullen etter ordinær tid og at kampen får få mål. Frankrike er nemlig like solide bakover som de er håpløse fremover. Kun ett baklengsmål er status så langt, og særlig Wiliam Saliba har fremstått som en gigant i midtforsvaret.

Samtidig vil det være ganske vanvittig om Kylian Mbappe reiser hjem fra mesterskapet uten en skikkelig scoring. Han var nest sist på selvmålet til Wober fra Østerrike og scoret på straffesparket mot Polen, men trenger et eget mål fra åpent spill. Vi sikrer oss med å inkludere assist her, og setter en kupong.

Kylian Mbappe til å score eller ha målgivende pasning

Norsk Tipping: Har ikke spillet, men tilbyr 3,20 på scoring og 5,90 på assist.
Unibet: 2,48
Coolbet: 2,45

LAGOPPSTILLINGER SPANIA - FRANKRIKE

Spania:

Unai Simon - Jesus Navas - Nacho Fernandez - Aymerick Laporte - Marc Cucurella - Rodri - Fabian Ruiz - Lamine Yamal - Nico Williams - Alvaro Morata

Frankrike:

Mike Maignan - Jules Kounde - Dayot Upamencano - William Saliba - Theo Hernandez - N’Golo Kante - Aurelien Tchouameni - Adrien Rabiot - Ousmane Dembele - Kylian Mbappe - Kolo Muani

Forrige
Forrige

Ser til hjemlandet for hjelp

Neste
Neste

Voldsom drakamp om fransk talent