2025 blir nykommernes år

viasport

Mye tyder på at vi får flere debutanter på startstreken i Formel 1 enn noen gang neste sesong!

2024 ble historik i negativ kontekst da det for første gang i Formel 1s historie ikke var en eneste nykommer på startstreken i sesongens første løp. Samtlige 20 seter var fylt av de samme 20 førerne som avsluttet sesongen. Nå er det mye som tyder på at 2025 veier opp for dette, med solide renter!

Oliver Bearman til Haas

Ollie Bearman er allerede bekreftet til Haas, og ble dermed den første rookien siden Logan Sargeant til å få et permanent sete i Formel 1. Foreløpig er ingen andre rookies bekreftet for neste sesong, men her er en oversikt over de Viasport.com tror kan sikre seg et permanent sete før vi kommer til neste års sesongstart:

Jack Doohan til Alpine

viasport

Alpine har et ledig sete ved siden av Pierre Gasly neste sesong, og det er ingen åpenbare kandidater til å fylle det. De kan gå for rutinerte alternativer som Kevin Magnussen eller Valtteri Bottas, men det kan også være god timing for å slippe til nytt blod. Alpine har dessverre ikke en særlig imponerende bil og det meste tyder på at de vil kjempe i nedre halvdel av mesterskapet også neste sesong. Da kan det være et langsiktig grep å bruke tiden til å gi en rookie verdifull erfaring. Jack Doohan er det åpenbare valget om Alpine går denne veien.

Liam Lawson til Red Bull

viasport

Det er faktisk ganske merkelig Liam Lawson ikke kjører Formel 1 allerede, så at han vil være på plass senest til sesongstart 2025 føles som et trygt bet. Lawson har faktisk mange måter å komme seg dit på. Det kan bli via RB-teamet sammen med Yuki Tsunoda, i setet Daniel Ricciardo har i dag, eller det kan bli i Red Bull-teamet som erstatter for Sergio Perez. Og skulle ingen av de to mulighetene være der er det ikke helt umulig at et annet team utenfor Red Bull-familien snapper opp stortalentet.

Andrea Kimi Antonelli til Mercedes

viasport

Mercedes sin gullkalv hoppet over Formel 3 og gikk direkte til Formel 2 denne sesongen. Han har på ingen måte dominert, men definitivt vist seg frem ved flere anledninger. Mercedes har et ledig sete neste år, og med mindre de klarer å lure Max Verstappen til å gjøre et sjokkerende bytte er det ingen toppførere ledig på markedet. Det kan åpne døren for Kimi Antonelli.

Isack Hadjar til RB

viasport

Red Bull har flere unge talenter i stallen, og det kan hende vi får se to av de neste år. Det er langt fra umulig at Liam Lawson hopper rett inn i hovedteamet og at vi i tillegg får se Isack Hadjar i RB-teamet allerede neste sesong. Hadjar leder Formel 2 med ganske stor margin til sommerpausen og viser at han er klar for det neste steget. Christian Horner har også snakket varmt om unggutten denne sommeren.

Gabriel Bortoleto til Sauber

viasport

Dette er definitivt outsideren på listen, men likevel langt fra umulig. Sauber kan også ende opp med et ledig sete neste år, og fjorårets vinner i Formel 3 heter Gabriel Bortoleto. Han har tatt steget opp i Formel 2 og gjort sakene sine der meget godt. Bortoleto er en del av McLarens juniorprogram, men det burde ikke være umulig å lokke han over med tanke på hvor lang veien opp til Formel 1 er som McLaren-junior. Med to unge og meget talentfulle førere i Oscar Piastri og Lando Norris, og i tillegg har de fjorårsvinner i Formel 2, Theo Pourchaire, i juniorstallen.

I samme båsen som Bortoleto kan vi selvsagt også putte omtrent hver eneste rookie i verden, hvem ville vel sagt nei til å kjøre Formel 1? Men av alle tror vi Bortoleto er den mest attraktive som bør stå først i køen. Nevnte Theo Pourchaire, Felipe Drugovich, Frederik Vesti og et par andre er også noen mulige navn her.

Forrige
Forrige

Knuste overgangsrekord

Neste
Neste

Atletico Madrid på sommershopping