West Hams overgangsdrama på Deadline Day

viasport

Dramaet rundt overgangsdagen har fanget fantasien til fotballfans over hele verden. Klubber konkurrerer mot klokken for å sikre siste øyeblikks avtaler, mens spillernes fremtid henger i en tynn tråd. I en nylig vending av hendelser befant West Ham United seg midt i kontroversen da deres foreslåtte overgang av Said Benrahma til den franske klubben Olympique Lyonnais (Lyon) kollapset i de siste øyeblikkene av overgangsvinduet. Anklager om uforståelig atferd og mangel på respekt ble kastet fra begge sider, og etterlot fans og eksperter målløse.

  

Benrahma-overgangsfiasko 

På den hektiske overgangsdagen var West Ham United klar til å fullføre overgangen av den algeriske vingen Said Benrahma til den franske klubben Olympique Lyonnais. Overgangen var ventet å bli kronen på verket for West Hams overgangsvindu, men den raskt utviklet seg til en bitter skuffelse for begge klubbene og spilleren involvert. 

Mens klokken tikket mot kl. 23.00, bekreftet West Ham at overgangen ikke hadde blitt fullført i tide. Denne kunngjøringen satte scenen for en offentlig krangel mellom de to klubbene. 

viasport

 Lyon's anklager 

Olympique Lyonnais holdt ikke tilbake i sine reaksjoner på West Hams manglende gjennomføring av avtalen. De utstedte en kraftig formulert uttalelse der de anklaget West Ham for uforståelig atferd og mangel på respekt. Lyon hevdet at West Ham hadde mislyktes i å gjennomføre de nødvendige prosessene for en internasjonal overgang, spesielt ved å nevne mangelen på forespørsel om internasjonalt overgangssertifikat før overgangsvinduets stengetid. 

Lyons uttalelse lød som følger: "Etter denne uforståelige atferden som reiser spørsmål, kunne ikke internasjonalt overgangssertifikat bli forespurt før stengetid. Olympique Lyonnais beklager dypt denne situasjonen og denne avgjørelsen, som demonstrerer en dyp mangel på respekt fra West Ham mot institusjonen og spilleren." 

Den franske klubben forbeholdt seg også retten til å starte alle passende prosedyrer som er nødvendige for å validere transaksjonen på et senere tidspunkt og å holde West Ham ansvarlig om nødvendig. Denne uttalelsen etterlot ingen tvil om Lyons frustrasjon og intensjon om å søke kompensasjon for det de oppfattet som et brudd på overgangsavtalen. 

  

West Hams perspektiv 

Mens Lyon raskt kastet skylden på West Ham, tilbød Premier League-klubben sin versjon av historien. Etter uavgjort mot Bournemouth uttrykte manager David Moyes sin misnøye med å måtte spille på overgangsdagen. 

Moyes uttalte: "Jeg ønsker egentlig ikke å være en som sørger over slutten, men det jeg sier er at man skulle tro at dette kunne ha blitt avklart i går kveld, vet du. Og hvis vi nærmet oss 1. februar, kunne alle hatt en sjanse." 

West Ham-sjefen virket frustrert, ikke bare over situasjonen, men også over kulturen med siste øyeblikks avtaler i engelsk fotball. Han kritiserte tendensen for klubber å vente med avtalene til siste dag av overgangsvinduet og foreslo at forretninger burde bli gjennomført tidligere for å unngå slik kaos. 

  

Overgangsdagen er alltid en berg-og-dalbane for fotballfans, og Said Benrahmas overgangssaga la til et ekstra lag av drama til begivenheten. West Ham United og Olympique Lyonnais befant seg i en bitter tvist, med beskyldninger om inkompetanse og manglende respekt som ble kastet i begge retninger. 

Når støvet har lagt seg på denne kontroversen, sitter fotballfans igjen med spørsmål om de kompliserte aspektene ved internasjonale overganger og behovet for at klubbene forenkler prosessene i fremtiden. Dette hendelsen tjener som en påminnelse om presset og kompleksiteten ved overgangsvinduet, der selv de mest grundig planlagte avtalene kan falle fra hverandre i de siste øyeblikkene. 

Forrige
Forrige

Arsenal mot Liverpool

Neste
Neste

Nunez med mulig skade før Arsenal-kampen