Tyskland’s EHF EURO opp- og nedturer

viasport

Tretti år etter deres første kamp noensinne i EHF EURO, vil Tyskland feire sitt 100 spill i konkurransen på tirsdag, når de møter Frankrike i den siste kampen i den innledende runden i Berlin.

Tyskland blir det femte laget som når denne milepælen, etter Frankrike, Spania, Kroatia og Danmark i tidligere utgaver. Sverige blir det neste laget som krysser denne terskelen i deres første kamp i hovedrunden senere denne uken.

Det er nå på tide å stige inn i tidsmaskinen og huske øyeblikkene som bygde historien i EHF EURO for Tyskland.


3. juni 1994

EHF EURO-historien startet for 30 år siden og Tyskland var med fra starten. Det tyske laget spilte faktisk den første kampen i den aller første EHF EURO, som ble spilt i Portugal. I Almada, ledet av trener Michael Biegler, tapte Tyskland med ett mot Hviterussland (23:24). De måtte vente til den siste kampen i den innledende runden for å vinne sin første seier, mot Romania (25:19). Ledet av Stefan Kretzschmar, Volker Zerbe og Christian Schwartzer, sikret de niendeplassen i en konkurranse vunnet av Sverige.

viasport

Norge’s gullmedajle for kvinner 1998

6. juni 1998

Tyskland måtte vente fire år til for å vinne sin første EHF EURO-medalje, og det var i Italia i 1998. Med Jan Holpert og Henning Fritz bak stengene og Daniel Stephan som hovedoffensivt våpen, beseiret Tyskland Russland i ekstraomganger av bronsemedaljekampen (30:28) for endelig å stå på podiet. Daniel Stephan fikk også en belønning for sin samlede prestasjon, og gikk hjem med MVP-prisen, mens Sverige tok gull for tredje gang på rad.

viasport

1. februar 2004

Ivano Balic tok kanskje MVP-trofeet hjem, men den kroatiske legenden kunne ikke gjøre noe mot den tyske forsvarsmakten i EHF EURO 2004. Til tross for et tap og en uavgjort i den innledende runden, viste det tyske laget seg å være ustoppelig da hovedrunden startet. Danmark ble beseiret i semifinalen (22:20) mens vertene Slovenia falt for kort i finalen (30:25). Tyskland hadde også to spillere på All-star-laget i turneringen: Henning Fritz som målvakt og Volker Zerbe som høyre bakspiller.

1. juni 2013

Den dagen slo Tyskland Israel lett

med 38:19, men det var ikke nok. Etter å ha blitt slått av Montenegro to ganger og også av Tsjekkia, kvalifiserte ikke Tyskland seg for EHF EURO 2014. En katastrofe for et lag som hadde kvalifisert seg for de første 10 utgavene av kvalifiseringen. Men likevel, de fant styrken til å komme tilbake.

viasport

31. januar 2016

Nesten 12 år etter deres første tittel, la Tyskland til en annen EHF EURO til deres merittliste. Ledet av en utrolig Andreas Wolff i mål, som reddet 16 skudd i finalen, bygde Tyskland opp sitt momentum kamp etter kamp. Men i finalen mot Spania, gjorde deres defensive styrke underverker. Etter en 24:17-seier, løftet de trofeet for andre gang, og Uwe Gensheimer gikk gjennom den blandede sonen med en rød mullet.



10. januar 2024

Selv om 27:14-seieren mot Sveits ikke vil gå ned som den beste kampen i håndballhistorien, skapte den mange følelser blant tilskuerne som var i MERKUR SPIEL-ARENA den kvelden. Totalt 53,586 av dem fylte setene i arenaen for åpningskampene av EHF EURO 2024, og satte en ny rekord for tilskuertall for en håndballkamp.


16. januar 2024

Tyskland møter Frankrike i den siste kampen av den innledende runden - hva som vil skje gjenstår å se, men utvilsomt, vil de fortsette å lage EHF EURO-historie.

viasport
Forrige
Forrige

Hvor bor Formel 1-sjåførene?

Neste
Neste

José Mourinho sparket