Sauber Stake F1 lanserer ny bil

viasport

Et nytt år har ikke bare markert en fersk start, men også en betydelig transformasjon for Saubers Formel 1-team. I et aggressivt trekk som markerer overgangen mot Audis debut om et par år, har teamet gjennomgått en massiv rebranding-tiltak. Det nye navnet, Sauber Kick F1 Team, kommer med et slående nytt fargeskjema, symboliserer skiftet fra Saubers Alpha Romeo-æra. Vi utforsker de omfattende endringene og innovasjonene som Sauber har introdusert i sitt forsøk på å bygge bro til Audis inntreden i 2026. 

  

En dristig ny design 

Sauber F1 Team C44 er ikke bare en enkel ansiktsløftning; den representerer et betydelig sprang fremover når det gjelder design og ytelse. Ifølge teamets nye tekniske direktør, James Key, kan denne bilen betraktes som praktisk talt ny, med bare noen få elementer som er tatt med fra sin forgjenger. Key understreker at C44 inneholder en aggressiv designfilosofi, som skyver grensene for å maksimere ytelsespotensialet. 

  

Aggressiv aerodynamikk 

En av de fremtredende funksjonene til C44 er dens aggressive tilnærming til aerodynamikk. Sauber har som mål å oppnå en konkurransefordel ved å forbedre bilens aerodynamiske effektivitet. Key forklarer at den aggressive designen strekker seg utover overflaten, inkludert fjæring, interne og eksterne komponenter og mer. Spesielt fjæringsdesignet er optimalisert for bedre aerodynamikk, med fokus på stabilitet under bremsing og i svinger. 

  

Fjæringsinnovasjoner 

Sauber har gjort betydelige endringer i sin fjæring. Teamet har gått fra push-rod-fjæring både foran og bak til en pull-rod-konfigurasjon foran. Denne beslutningen ble drevet av aerodynamiske fordeler, da pull-rod-designet tillater bedre luftstrømshåndtering foran på bilen. Selv om dette skiftet anses som noe mekanisk risikabelt, viser det Sabas forpliktelse til å forbedre ytelsen. 

På baksiden beholdt Sauber push-rod-konfigurasjonen introdusert i 2022, noe som gir bedre aerodynamikk og stabilitet. Denne konfigurasjonsvalget samsvarer med Red Bull og McLarens designfilosofi og understreker dens effektivitet i å oppnå overlegen aerodynamisk ytelse. 

  

Aerodynamiske endringer 

Synlige aerodynamiske endringer på C44 er tydelige, med teamet som følger Red Bulls ledelse på flere områder. Den nedre kanten av innsuget på sidepoden har blitt flyttet fremover, og kontrollerer luftstrømmen og optimaliserer konsistensen når den beveger seg over den øvre siden av sidepoden. Selve sidepoden har en mer aggressiv innledende undercut og en høyere midtseksjon, lignende design som sett på biler som Mercedes i slutten av 2023. Denne midtseksjonen inneholder viktige elektroniske og motorssystemer og viser Saubers tapperhet i emballasje. 

  

I tillegg har rollbøylen endret seg til en mer vanlig A-ramme struktur, en avvik fra den enkle spike-designen. Mens denne endringen skal redusere vekten, kan den påvirke bilens tyngdepunkt. 

  

viasport

Forbedret produksjon og design 

Saubers forpliktelse til å forbedre ytelsen går utover design og aerodynamikk. Teamet har erkjent viktigheten av å omdanne nye design til funksjonelle deler på en effektiv måte. Produksjons- og designdepartementene på teamets hovedkvarter i Hinwil fikk investeringer i 2023. Videre har en ny beregningsfludingsdynamikk (CFD)-konfigurasjon forbedret beregningskapasiteten, som supplerer deres eksisterende vindtunnel, som Key beskriver som "legendarisk." 

Denne investeringen i teknologi og infrastruktur skal resultere i hyppigere og bedre oppgraderinger. Det er et avgjørende skritt for Sauber da de streber etter å konkurrere mer effektivt i Formel 1s høyst konkurransedyktige midtfelt. 

  

James Keys rolle 

James Key, Saubers nye tekniske direktør, har spilt en avgjørende rolle i å forme teamets retning. Til tross for at han ble med i teamet relativt nylig, har Keys tekniske ekspertise og erfaring vært avgjørende. Han har identifisert områder som trenger forbedring, spesielt når det gjelder å redusere luftmotstand, forbedre kjørehoøyde og øke stabiliteten på baksiden. Keys tekniske ledelse vil være avgjørende for å adressere Saubers svakheter og oppnå bedre resultater på banen. 

  

Veien videre 

Saubers transformasjon i 2024 er en del av en større prosess som bygger bro til Audis inntreden i 2026, og overgangen fra deres tidligere Alpha Romeo-sponsorat. Disse to sesongene representerer en betydelig transformasjonsperiode for teamet, som endte på niendeplass i 2023. 

Med investeringer fra både Sauber og Audi jobber teamet uavbrutt med å forbedre seg på alle områder. Teknisk infrastrukturforbedringer, rekrutteringsinitiativer og oppgraderinger av vindtunnelen indikerer en samlet innsats for å gjøre fremskritt og heve teamets ytelse. Selv om det kanskje er urealistisk å forvente pallplasseringer umiddelbart, er det en klar vektlegging av forbedring, og det er avgjørende for Sauber å forlate bak seg en skuffende 2023-sesong og bevege seg mot å bli en mer konkurransedyktig kraft i Formel 1s midtfelt. 

Forrige
Forrige

Red Bull starter etterforskning mot Christian Horner

Neste
Neste

Etterdønningene av Lewis Hamiltons avgang