Laget som nekter å tape!

viasport

Fra Neverkusen til Neverloosen!

Det var knyttet mer spenning enn normalt til en semifinale hvor det ene laget ledet 2-0 fra første kamp da Bayer Leverkusen tok i mot Roma i går kveld.

Årsaken var at Bayer Leverkusen hadde muligheten til å sette europeisk rekord med 49 kamper på rad uten tap. Det har vært en vanvittig sesong for Xabi Alonso i hans første sesong som manager for den tyske klubben. De har ikke tapt hverken i liga, tysk cup eller Europa League.

Men de har vært nære på. Mange ganger. Veldig mange ganger!

Viaplays fotballekspert Petter Veland laget en fin oversikt over Leverkusens helt spinnville evne til å endre kamper i sluttminuttene, ofte langt inn i overtiden:

Dette var altså den tiende kampen bare i 2024 hvor Bayer Leverkusen enten snudde tap til uavgjort eller uavgjort til seier. Eller faktisk også tap til seier som mot Qarabag. Alle gangene med overtidsmål.

Fra laget som aldri vant til laget som aldri taper

Bayer Leverkusen hadde et tungt rykte på seg for å være laget som aldri hadde vunnet Bundesligaen, til tross for å ha hatt muligheten flere ganger i løpet av klubbens lange historie. De ble hånet som Bayer Neverkusen fra motstandernes fans. Det blir det slutt på nå.

Klubbens første tittel i Bundesliga er allerede sikret. Det er fortsatt to kamper igjen å spille, og skulle Leverkusen unngå tap i begge kampene vil de klare noe Bayern München aldri har maktet å gjøre: å gå ubeseiret gjennom en gullsesong i Bundesliga.

Som om det ikke var heftig nok er Bayer Leverkusen også klare for finalen i DFP Pokal, den tyske cupen. De har altså mulighet til å ta den tyske The Double uten å tape en kamp på veien.

Men, som om det ikke var heftig nok er Bayer Leverkusen også klare for finalen i Europa League, det nest høyeste nivået i internasjonal klubbfotball. Heller ikke her har de tapt en eneste kamp, hverken i gruppespillet eller i noen av utslagsrundene som spilles over to kamper.

Det betyr at Bayer Leverkusen er fire kamper unna en helt spinnvill bragd som ingen har klart før de og som det godt kan hende at ingen vil gjøre etter de. Skulle Xabi Alonso vinne alle tre troféer denne sesongen uten å tape en eneste kamp vil det være en av tidenes manager-prestasjoner.

viasport

Dette er kampene som står mellom Bayer Leverkusen og en evig plass i historiebøkene:

12. mai: Bochum (A)
18. mai: Augsburg (H)
22. mai: Atalanta (N)
25. mai: Kaiserslautern (N)

Både Bochum og Augsburg har noe å spille for. Bochum trenger tre poeng for å være sikre på å unngå nedrykk, selv om de fint kan klare seg uten å ta flere poeng også. Augsburg er fortsatt med i kampen om kvalifisering til Europa, selv om det kan være det håpet er ute før siste serierunde.

Atalanta som er motstanderen i Europa League ligger på femteplass i Serie A, hele 29 poeng bak Inter Milan på topp. De har like mange poeng som Roma, som Leverkusen nettopp slo ut i semifinalen. Med et overtidsmål for å sikre uavgjort i den siste kampen selvsagt.

Siste kamp er den tyske cupfinalen mot Kaiserslautern, som faktisk står i fare for å rykke ned fra 2. Bundesliga. De kan altså ha tatt heisen ned til tredje nivå i tysk fotball før cupfinalen spilles. Dette er på papiret en meget overkommelig sesongavslutning for Bayer Leverkusen, og mulighetene for fire seiere er definitivt til stede.

Og skulle de havne bakpå er det garantert ingen som får panikk, for den knipen har de kommet ut av mange ganger allerede i år. Som Petter Veland så fint sa det: Spill til den jævla fløyta går.

Forrige
Forrige

Landos lange ventetid

Neste
Neste

Crystal Palace kan miste diamantene