Kostbar Liverpool-seier i Salahs comeback

viasport

Det var mange oppturer for Jürgen Klopp lørdag, men også flere nye bekymringer som kan få ringvirkninger utover en travel vårsesong.

Det største lyspunktet var helt klart at talismanen Mohamed Salah var tilbake fra sin skade. Han markerte seg med både scoring og målgivende i returen hvor Liverpool reiste til Brentford og regelrett feide de av eget gress. Telleren stoppet til slutt på 1-4 til gjestene.

Salah startet på benken, men ble byttet inn kort tid før pause. Dette var tidligere enn planlagt, og årsaken var at Diogo Jota måtte bæres av banen med en skade. Da hadde allerede Curtis Jones blitt byttet ut ti minutter tidligere, også det på grunn av en skade.

Og det stoppet ikke der. I pausen valgte Klopp å gjøre et tredje bytte, og målscorer Darwin Nunez ble igjen i garderoben med en kjenning på det som kan vise seg å være en skade.

Med Salah på banen doblet Liverpool sin 1-0 ledelse fra første omgang etter bare ti minutter, og det var egypteren som var servitør til argentinske Alexis Mac Allister. Drøyt ti minutter senere satte Salah selv ballen i mål til 3-0.

Brentford fikk en redusering etter en scoring fra Ivan Toney, men Cody Gakpo fastsatte sluttresultatet til 1-4 noen minutter før full tid.

viasport

Diogo Jota måtte bæres av banen før pause

SKADEPROBLEMER KAN BLI KOSTBART

Med tre nye spillere på skadelisten kan det bli en tung periode for Liverpool i de kommende ukene. De har allerede flere nøkkelspillere på sidelinjen. Trent Alexander-Arnold, Alisson og Dominik Szoboszlai har plukket opp skader nylig. Juan Matip, Thiago og Stefan Bajcetic har vært på skadelisten en god stund.

Summen av dette er en tynn tropp som skal kjempe på fire fronter utover vinteren og våren. Kampene kommer tett og det blir lite tid til hvile mellom kampene. Uten muligheter for å rotere på laget kan skadene bli flere.

Liverpool leder Premier League og hver eneste kamp blir viktig ettersom både Arsenal og Manchester City puster de i nakken bare to og fire poeng bak. City har i tillegg en kamp til gode, så de kan potensielt være bare ett poeng bak.

Neste helg skal Liverpool spille cupfinale i Carabao Cup mot Chelsea. Før den tid er det ligakamp hjemme mot Luton. Tre dager etter cupfinalen kommer Southampton på besøk for 8. delsfinale i FA-cupen. Nye tre dager senere er det ny ligakamp. På toppen av dette kommer Europa League, hvor Liverpool er bookmakernes soleklare favoritt til å stikke av med trofeet.

Det er Jürgen Klopps siste sesong som manager i Liverpool, og han har mulighet til å vinne fire titler i sin avskjedssesong for å gjøre den til sin beste sesong for klubben. Men skal han klare det trenger han friske spillere.

Forrige
Forrige

Haalands sjansesløseri kostet City viktige poeng

Neste
Neste

Barcelonas ønskeliste