I ferd med å miste stjernespillere

viasport

Flere av nøkkelspillerne i Guardiolas lag er på vei bort!

Pep Guardiola har ledet Manchester City til fire strake titler i Premier League, noe ingen lag har klart i løpet av fotballens lange historie. Peps City regnes som en sterk kandidat til tidenes beste klubblag, og har vunnet alt som kan vinnes både i inn og utland. Likevel har Guardiola sett ut til å klare å motivere sine spillere til å være sultne på mer suksess sesong etter sesong, men nå kan det se ut som superlaget hans slår store sprekker.

Den kanskje viktigste nøkkelspilleren i Guardiolas mannskap har vært Kevin De Bruyne. Han har vist seg å være hjernen bak veldig mye av spillet, og har også etablert seg i kapteinsteamet til Guardiola. De vant ligaen i både 2018/19 og 2023/24 selv om De Bruyne mistet mesteparten av sesongen med skader, men det var tydelig å se forskjellen med og uten han på banen. Nå er han på vei til Saudi Arabia og Al-Ittihad meldes det fra flere kanter. Betingelsene for den personlige kontrakten skal allerede være i orden.

En som kanskje slår følge på samme fly til emiratene er målvakten Ederson. Den brasilianske målvakten har vunnet Premier League i seks av sine syv sesonger i Manchester og regnes blant verdens aller beste keepere. Han er bare 30 år gammel, og særlig som keeper forventes han å ha mange år igjen på det høyeste nivået. Likevel meldes det at han nå skal være på vei til Al-Nassr i Saudi Arabia.

viasport

Det vil være et tungt slag for Manchester City å miste to så sentrale spillere i samme overgangsvindu. Erling Braut Haaland og Kevin De Bruyne har hatt en helt egen kobling, og det har vært åpenbart for alle å se at Haaland trives klart best med belgieren bak seg på banen. Ederson har gitt den tryggheten i helt bakerste ledd som spillestilen til Guardiola krever. Ingen av de to vil kunne erstattes enkelt.

Prisen blir neppe lav for noen av spillerne. Kevin De Bruyne har bare ett år igjen på sin kontrakt, men Ederson har to. Og skulle de forsvinne, hvem skal City erstatte de med? Det kan bli et friskt overgangsvindu denne sommeren om Manchester City nok en gang skal ut med sjekkheftet.

Forrige
Forrige

På vei tilbake til Premier League

Neste
Neste

Brasil snublet. Veien åpen for Messi