Günther Steiner ferdig som sjef

viasport

Magnussen og Hulkenberg gir hyllest til tidligere Haas Team Principal, Steiner.

Det har blitt annonsert at Steiner og Haas – laget han hadde ledet siden de gikk inn i F1 i 2016 – skal skille lag med umiddelbar virkning, og Ayao Komatsu vil ta over hans rolle.

Kevin Magnussen og Nico Hulkenberg takker den avtroppende Haas Team Principal Guenther Steiner, som brakte dem begge tilbake til sporten etter en periode borte fra F1-ruten.

Italieneren var en enormt populær figur innen sporten, takket være sin hovedrolle i Netflix-serien Drive To Survive, og han hadde også vært den tredje lengst-tjenende lagsjefen på ruten bak Red Bulls Christian Horner og Mercedes' Toto Wolff.

viasport

Hans avgang kommer etter en skuffende 2023-kampanje, da laget endte sist i konstruktørmesterskapet, med lagseier Gene Haas som kommenterte at det var "klart at vi må forbedre våre forestillinger på banen."

Etter kunngjøringen tok Haas' førerpar Magnussen og Hulkenberg – som begge er signert gjennom slutten av 2024 – til sosiale medier for å dele deres takknemlighet til Steiner for deres tid sammen. Magnussen, spesielt, har hatt mange år med å arbeide med italieneren, med dansken sin 2024-sesong satt til å være hans syvende hos Haas over to perioder.

"Takk, Guenther," postet Magnussen på Instagram. "Takk for at du tok meg med på reisen i 2017 og takk for at du tok meg med igjen i 2022.

"Det har vært både morsomt og enormt utfordrende – men aldri kjedelig. Ha det bra og alt det beste."

Hulkenberg hadde også Steiner å takke for å gi ham en annen heltids F1-mulighet, etter å ha tilbrakt 2020, 2021 og 2022-sesongene som reserve for Racing Point, og deretter Aston Martin, laget. Den fulltidsreturen til F1 gjorde det også mulig for tyskeren å registrere sin 200. Grand Prix-start i sin karriere, som han gjorde i Mexico City i fjor.

"Takk, Guenther," postet 36-åringen. "For din tillit, vennskap og muligheten til å konkurrere i F1 igjen! Du er definitivt en karakter... alt det beste!"

viasport

Steiners erstatter som Team Principal er en mann både Hulkenberg og Magnussen kjenner godt, i form av 47 år gamle Komatsu. Med over 20 års erfaring i F1, har han jobbet med Haas siden deres debut i 2016, opprinnelig startet som Chief Race Engineer før han steg til Director of Engineering.

Haas har indikert at Komatsu vil ta ansvar for lagets overordnede strategi, og til slutt deres prestasjoner på banen, med laget som planlegger å rekruttere en europeisk-basert Chief Operating Officer som vil se etter alle ikke-konkurranse saker og avdelinger.

"Jeg er naturligvis veldig spent på å ha muligheten til å være Team Principal hos Haas," sa Komatsu om sin utnevnelse. "Etter å ha vært med laget siden dets bane-debut tilbake i 2016, er jeg selvfølgelig lidenskapelig investert i dets suksess i Formel 1. Jeg ser frem til å lede vårt program og de ulike konkurransedyktige operasjonene internt for å sikre at vi kan bygge en struktur som produserer forbedrede prestasjoner på banen.

"Vi er en resultatorientert virksomhet til syvende og sist, og vi har åpenbart ikke vært konkurransedyktige nok nylig, noe som har vært en kilde til frustrasjon.

"Vi har fantastisk støtte fra Gene og våre ulike partnere – spesielt MoneyGram, og vi ønsker å speile deres entusiasme med et forbedret produkt på banen. Vi har et flott lag av mennesker over Kannapolis, Banbury og Maranello, og sammen vet jeg at vi kan nå de slags prestasjonene vi er i stand til."

Forrige
Forrige

Verstappens utrolige rekord

Neste
Neste

Når starter F1-sesongen i 2024?