Frankrike og Island- spennende oppgjør

viasport

I dag møtes Frankrike og Island i Köln.

I dag, på dag 11 av turneringen, fortsetter spenningen i Köln med hovedrunden for gruppe 1. Frankrike sikter mot å holde sin ubeseirede rekke; Island jakter sine første poeng i denne runden; mens Ungarn og Kroatia ønsker å rette opp etter tapene de led på torsdag. Dagen avsluttes med kampen mellom Tyskland og Østerrike.

Denne viktige kampen, som er en del av hovedrunden i det europeiske håndballmesterskapet, vil finne sted 20. januar 2024. Lagene befinner seg i motsatte ender av poengtabellen; Frankrike dominerer Gruppe 1, mens Island ligger på bunnen med reduserte sjanser for å nå sluttspillet.

For å få et mer nyansert bilde for oppgjøret mellom Frankrike og Island, ser vi på tidligere direkte møter. Av de siste fem offisielle kampene, har Frankrike seiret i fire og tapt én. Deres siste møte var i en lignende turnering i 2022, hvor Island vant 29-21.

Frankrike viste blandet form i den innledende fasen, hvor de endte øverst i sin gruppe. Et uventet uavgjort resultat mot Sveits, som ikke gikk videre, på 26-26, var et av høydepunktene. Dette resultatet teller ikke i den nåværende gruppen. I de andre kampene viste de styrke ved å score minst 33 mål. Deres siste kamp mot Kroatia var jevnspilt, hvor ingen av lagene ledet med mer enn fire mål. Likevel klarte Frankrike å sikre en 34-32 seier, noe som er verdt å merke seg for prognosene for deres neste kamp.

I den innledende fasen var Island ansett som gruppefavoritter. De vant knepent over Montenegro med ett mål og sikret andreplass, og dermed en plass i hovedrunden, etter uavgjort mot Serbia. Deres forrige kamp var mot Tyskland, vertene for mesterskapet. Island viste styrke og ledet en god del av kampen, men tapte til slutt med 24-26, både i første og andre omgang, noe som er relevant for spådommer om deres neste kamp.

Med alt dette i mente, er Frankrike, er den nominelle favoritten. Selv om de ikke har vist sitt aller beste ennå, ser de ut til å forbedre seg etter hvert som turneringen skrider frem, slik et ledende lag gjør. Island på sin side har ikke levd opp til forventningene, så det virker lite sannsynlig at de vil kunne by på overraskelser i det kommende oppgjøret.

Forrige
Forrige

Genuin trussel om nedrykk for Manchester City

Neste
Neste

Tottenhams effektive overgangsvindu og FFP-utfordringer