F1 deltakelse 2023 sesongen


Merk: Helgearrangementets deltakerantall for Aserbajdsjan, Monaco og Abu Dhabi Grand Prix er ikke kunngjort og er ikke inkludert i denne grafen.

Kilde: Formel 1 og løpsarrangører Datawrapper


Formel 1-sesongen 2023 så en betydelig økning i totalt deltakerantall, med det totale antallet tilskuere over 22 løp som nådde nesten 6 millioner. Dette overgår de 5,7 millioner deltakerne i 2022. Den britiske Grand Prix hadde det høyeste deltakerantallet, med 480 000 fans over fire dager, og gjenvant dermed førsteplassen fra USA Grand Prix. Sesongen var opprinnelig planlagt med 24 runder, men Kina og Emilia Romagna Grand Prix ble avlyst. Planen inkluderte nye tillegg som Qatar og Las Vegas Grand Prix, der Las Vegas trakk til seg 315 000 fans.

Deltakerberegningene varierer, ettersom noen baner inkluderer operasjonelt personell, mens andre inkluderer flerdagers deltakere for hver dag. De fleste løp så en økning i deltakerantallet, bortsett fra de italienske, singaporske og amerikanske Grand Prix, som opplevde en liten nedgang. Qatar Grand Prix viste den mest betydelige veksten på 50 %, i stor grad på grunn av utvidede visningsområder. Den britiske Grand Prix så også betydelig vekst, hjulpet av en lanseringsbegivenhet på torsdag.

Nøkkelpunkter inkluderer rekorddeltakelse på flere Grand Prix, som Australia og Canada, og stabiliteten til populære løp som Dutch Grand Prix. Rapporten bemerker at visse løp, som Monaco Grand Prix, ikke kunngjorde deltakerantallene sine, men antas å opprettholde stabile tall. Den generelle trenden indikerer økende interesse for Formel 1, med flere løp som allerede selger billetter for neste sesong.

Forrige
Forrige

Vil ha flere kamper i toppfotballen

Neste
Neste

Hvorfor heter det Premier League?