Dette vil endre alt

Mens den nåværende F1-sesongen pågår planlegger sportens styrende organer allerede for fremtiden med store planer for 2026-reglene. De foreslåtte endringene, formet av Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) lover å forbedre racingdynamikken og øke forbikjøringen. 

  

Tilbake til KERS og økt hybridkraft 

Konfigurasjonen av kraftenheten i 2026 vil se en reduksjon i kraften til den turbo-ladede 1,6L V6-motoren til 400 kW (535 BHP) fra 550-560 kW, balansert av en økt batteriutgang fra 150 kW til 350 kW (470 BHP). Denne endringen sikter mot å opprettholde og forbedre bilenes ytelse gjennom et kraftigere hybridsystem designet for å fremme tettere racing og overtakes. 

  

Slankere og lettere biler 

Som svar på kritikk av bilenes vekt og håndtering, inkluderer 2026-visjonen planer om mer kompakte og lettere biler. Foreslåtte endringer antyder en reduksjon av akselavstanden og den totale bredden på bilene, med mål om en vektreduksjon på 40-50 kilo. Dette konseptet forventes å minske bilenes downforce-behov, noe som tillater lettere og mer smidig design som er gunstige for tettere racing. 

  

DRS-debatten 

Fremtiden for F1s aerodynamikk er også i endring, og FIA vurderer justeringer for å forbedre bilenes evne til å følge tett på banen. Dette inkluderer mulige endringer i vingekonfigurasjoner for å redusere luftmotstand, noe som muliggjør mer effektive slipstreaming- og overtakingsmanøvrer. Diskusjonen rundt Drag Reduction System (DRS) er fortsatt åpen, med muligheten for å erstatte den med en alternativ mekanisme for å hjelpe med overtakes. 

  

Dekkdynamikk 

Dekkspesifikasjoner har også vært et fokuspunkt. Beslutningen om å holde seg til 18-tommers dekk stemmer overens med industritrenden og sportens image, til tross for vurderinger om å skifte til en mindre størrelse. Pirelli, F1s dekkleverandør, understreker ytelses- og varmestyringsfordelene med å opprettholde den nåværende størrelsen, selv om den er litt endret for å passe de nye bildimensjonene. 

  

Når Formel 1 står ovenfor disse ambisiøse endringen, sikter blandingen av teknisk innovasjon og strategiske reguleringsjusteringer mot å løfte sporten til nye høyder. Med inkluderingen av nye produsenter og en innsats for å finpusse bilenes ytelse og konkurranseevne, signaliserer 2026-reglene en ny æra av F1-racing. 

Forrige
Forrige

– Ikke samme problemer som i McLaren

Neste
Neste

Skal kjøre Formel 1 om to uker