Stenshorne med godt resultat fra helgens første løp

viasport

Kan ha blitt snytt for pallplass!

Martinius fulgte opp en solid kvalifisering med et sterkt sprintløp. Muligheten for en pallplass glapp dessverre akkurat på grunn av en sen sikkerhetsbil, men en fjerdeplass gir viktige poeng.

I en tett og intens start hvor det var beinhard kamp om hver eneste posisjon mistet Martinius Stenshorne én plass fra sitt sjette startspor ned til en syvendeplass. Etter en rundes kjøring hadde han fått et par billengder ned til bilen bak, og la press på Van Hoepen foran seg. Så smalt det mellom de to teamkompisene i Trident, Sami Meguetounif og Santiago Ramos. Disse to lå som 1-2 i løpet et lite stykke foran forfølgerne, men Meguetounif ble alt for ivrig inn i første sving og måtte kutte inn på gresset for å unngå å kjøre på sin lagkamerat. Det utsatte bare samme skjebne, ettersom gress gir lite skrubb for bremsende biler, og sammenstøtet var et faktum. Meguetounifs løp var over, og Ramos fikk en punktering og havnet helt sist i rekken.

Etter noen runder bak sikkerhetsbilen kom løpet i gang igjen, og på den tiende runden stupte Martinius på innsiden av Van Hoepen. De to lå side om side gjennom flere svinger, men Stenshornet avsluttet s-kombinasjonene oppover bakken i Barcelona med innersving og fikk dermed fjerdeplassen.

Martinius fikk seg raskt noen tidelers luke og kunne fokusere på å jakte ned bilene i topp 3 som hadde stukket av litt i front. Han brukte de neste rundene på å kutte forspranget som var på over halvannet sekund ned til godt under det viktige sekundet som gir han mulighet til å åpne bakvingen på slettene og få mer toppfart. Problemet var bare at Goethe på tredjeplass også hadde DRS og dermed samme fordel.

På den 18. runden av totalt 21 runder ble sikkerhetsbilen nok en gang sendt ut etter at Gabriele Mini som leder mesterskapet sammenlagt fikk en punktering under nedbremsing og traff Sebastian Montoya. Begge ble stående igjen i sandfellen og skylde på hverandre mens Bernd Mayländer tok føringen i feltet i sin brumlete Aston Martin. Han holdt feltet samlet helt til målflagget var ute, og dermed ble det ikke mer kjøring for denne gang.

Mari Boya vant dermed sprintløpet foran Alex Dunne. Oliver Goethe tok den siste plassen på podiet med Martinius Stenshornet på fjerdeplass. Mange førere skal etterforskes for uregelmessigheter ved starten av løpet, så disse resultatene kan endre seg.

Neste løp for Martinius Stenshorne og resten av gjengen i Formel 3 kommer i morgen. Da skal hovedløpet kjøres, og starten går klokken 10. Martinius starter fra syvende startspor.

Forrige
Forrige

EM: Georgia - Tsjekkia

Neste
Neste

EM: Nederland - Frankrike