På vei tilbake til Premier League

viasport

Alexander Sørloth kan få ny sjanse i verdens beste liga!

Karrieren til Alexander Sørloth har gått opp og ned i mange år, men etter den kanskje største oppturen forrige sesong jaktes han av denne sommeren av flere store klubber. En av de som rapporteres å ligge best an i jakten på trønderens signatur er London-klubben West Ham.

Det vil i så fall ikke bli Sørloths første møte med hverken Premier League eller London. Han har to halve sesonger bak seg i Crystal Palace fra tidligere, uten særlig hell. Nå er situasjonen og forventningene ganske så annerledes.

Sørloth kom til Crystal Palace i januarvinduet 2018 for €16 millioner fra danske FC Midtjylland. Det ble bare fire ligakamper resten av den sesongen, og 12 kamper fra sesongstart 2018/19 frem til januarvinduet igjen hvor han ble sendt på utlån til belgiske Gent. Neste sesong ble det nytt utlån til Trabzonspor, og der ble det bøttet inn 33 mål på 49 kamper. Likevel valgte Crystal Palace å selge han til RB Leipzig for €20 millioner, og det ble ikke flere forsøk i Premier League.

Heller ikke i Lepizig ble det noen stor suksess. Bare seks scoringer på 38 kamper var for dårlig, og Sørloth ble sendt ut lån nok en gang. Denne gangen gikk ferden til Real Sociedad for to sesonger. Den første ga 8 mål på 44 kamper, men året etter doblet han til 16 mål på 46 kamper. Det var nok til at Villareal bladde opp €10 millioner for å hente Sørloth, og da løsnet det skikkelig.

23 ligamål holdt nesten til toppscorertittelen i La Liga, men den mistet han til Artem Dovbyk i den aller siste serierunden. Prestasjonen er likevel enorm, og det har blitt lagt merke til. Alexander Sørloth jages nå av store klubber, og i tillegg til West Ham er også Roma hete på grøten for å skaffe seg den store og sterke spissens tjenester for den kommende sesongen. Også Atletico Madrid har blitt koblet til nordmannen, men foreløpig er det ingen som har innfridd utkjøpsklausulen som skal være på €40 millioner.

Forrige
Forrige

Voldsom drakamp om fransk talent

Neste
Neste

I ferd med å miste stjernespillere