EM: Danmark - England

viasport

Kan Danmark stoppe England?

Det er det store spørsmålet foran kampen som er det virkelige høydepunktet for mange nordmenn. Vårt naboland og tetteste alibi i denne turneringen i Danmark mot fotballnasjonen flest har et nært forhold til i England.

Det er engelskmennene som er klare favoritter hos bookmakerne. Og det er neppe rart med tanke på stjernegalleriet de har til sin disposisjon. Jude Bellingham viste et nivå i den første omgangen mot Serbia som får alle fotball-nostalgikere til å rette ryggen og følge med, for her kan vi se konturene av et unikt mesterskap fra en enkeltspiller. Det dabbet riktignok veldig av etter pause, men England er foran sitt vante skjema med seier i åpningskampen. Den har de nemlig for vane å slite vesentlig mer i, historisk sett.

Danmark er et seigt fotballag å slå. Med unntak av VM i Qatar som var en total katastrofe har Danmark en imponerende rekke i viktige kamper flere år tilbake i tid. Kvalifiseringen til nevnte VM var en maktdemonstrasjon hvor de kun tapte én kamp og slapp inn tre mål på ti kamper. Tapet og to av baklengsmålene kom i den siste kampen hvor gruppeseieren for lengst var sikret, og flere av de beste spillerne ikke var med.

Kampoddsen Danmark - England: (H-U-B)

Norsk Tipping: 5,30 - 3,55 - 1,67
Unibet: 5,60 - 3,75 - 1,68
Betnflix: 5,66 - 3,50 - 1,68

Husk vår guide til et godt odds-EM

Begge lag scorer i løpet av kampen:

Norsk Tipping: 2,10
Coolbet: 2,22
Unibet: 2,05

Går det spillet inn ser det meget lovende ut for det neste spillet også, som går på at vi får mange scoringer før sluttsignalet blåses.

Over 2,5 mål i løpet av kampen:

Norsk Tipping: 2,25
Coolbet: 2,27
Unibet: 2,15

Harry Kane hadde en svak åpningskamp og gikk målløs av banen. Det er ikke ofte han fullfører to kamper på rad uten nettkjenning, så at Kane skal score minst ett av målene i dagens kamp har vi troen på. Jude Bellingham er også en god kandidat til enda en scoring. Han fikk en i den første, og vi har som sagt følelsen av at dette mesterskapet kan bli det første virkelig store av Bellinghams mange mesterverk. Og da er toppscorertittelen en ingrediens på listen.

Kampen vises direkte på TV 2 med avspark klokken 18:00.

Forrige
Forrige

EM: Spania - Italia

Neste
Neste

EM: Slovenia - Serbia