Dette er reglene for gule og røde kort i EM

viasport

EM har valgt en annen linje for kortbruk enn mange er vant med, særlig når det kommer til kommunikasjon med dommeren.

UEFA Euro 2024 er klare til å begeistre fotballfans verden over, med 24 lag som har reist til Tyskland for å konkurrere om den prestisjetunge tittelen. Turneringen starter allerede fredag kveld, så det er viktig for hvert lag å forstå disiplinærreglene for å lykkes. Det samme gjelder deg som tilskuer. Her får du en fullstendig gjennomgang.

Kortreglene i UEFA Euro 2024

Gule kort:

- En spiller blir suspendert for neste kamp hvis de får gult kort i to forskjellige kamper. Denne regelen ble tydelig under Euro 2020, da flere spillere måtte stå over viktige kamper på grunn av akkumulert antall kort.

- Å samle opp fire gule kort totalt vil også føre til ny suspensjon.

- Gule kort nullstilles etter kvartfinalene, slik at spillerne kan starte semifinalene med blanke ark.

Røde kort:

- Ethvert rødt kort resulterer i en automatisk én kamps suspensjon, med mulighet for ytterligere sanksjoner avhengig av forseelsens alvorlighetsgrad.

- Suspensjoner som mottas i lagets siste kamp i turneringen vil bli overført til lagets neste offisielle kamp.

viasport

UEFAs innstramming på protester

UEFA legger vekt på en streng holdning til protester i denne turneringen. Kun lagkapteiner har lov til å snakke med dommeren under kampene, en regel ment å minimere konfrontasjoner og sikre jevn flyt i spillet. Dommerne har fått beskjed om å gi gule kort umiddelbart til spillere som trår over streken.

Påvirkning på lagene

Med disse reglene på plass må alle lag være forsiktige for å unngå unødvendige advarsler og potensielle suspensjoner. Innsatsen er høy, og å opprettholde disiplinen vil være avgjørende for hver tropp som sikter mot toppen i EM. Ved å overholde disse reglene kan lagene fokusere på prestasjonene på banen og unngå de skadelige effektene av å miste nøkkelspillere til suspensjoner.

Viasport.com ønsker alle våre lesere et godt EM! Måtte akkurat ditt favorittlag vinne!

Forrige
Forrige

EM-trenernes spillerkarrierer rangert - del 2

Neste
Neste

Stroll vil fortsette i Aston Martin