– Det var på tide!

viasport

Sjeldent har vi sett en så populær seier i Formel 1!

Han hadde rekorden for flest pallplasser uten å stå helt på toppen. Søndag kveld kunne han endelig juble høyest av alle! Lando Norris vant sitt første Formel 1-løp og kan endelig kalle seg en Grand Prix-vinner.

– For et løp. Dette har jeg ventet lenge på, men jeg klarte det til slutt. Jeg er så glad for hele teamet, endelig leverte jeg seieren for de. Det har vært en lang dag og et hardt løp, men jeg står endelig øverst og er så glad!

Det sa Lando Norris selv etter målgang i Miami Grand Prix hvor han vant sitt første løp på sitt forsøk nummer 110. Femten ganger tidligere har han stått på seierspallen, men dette var første gangen han sto på toppen og den britiske nasjonalsangen ble spilt til hans ære.

Lando Norris slo den ellers uslåelige Max Verstappen med 7,6 sekunder, og var den klart raskeste føreren på banen i mesteparten av løpet. Han var heldig med timingen for en sikkerhetsbil, men var aldri truet etter omstarten. Det tok ikke lang tid å bygge en trygg luke ned til Verstappen og resten av feltet, og den luken bare økte for hver runde frem til Norris kunne slippe jubelskrikene løs etter å ha fått målflagget først av alle.

Etter seieren fortalte teamets sjef Zak Brown at det skulle feires skikkelig, og hovedpersonen selv la heller ikke skjul på at det kom til å bli en heftig fest:

– Jeg kommer til å ta den helt ut! Det kan hende jeg ender opp med mer enn bare et skrubbsår på nesen!

viasport

Neste løp kjøres på Imola om to uker, så Lando Norris og resten av McLaren-teamet har tid til å feire skikkelig og likevel være klare til dyst når sesongen endelig kommer til Europa.

Dette er de ti som fikk med seg poeng fra Miami Grand Prix:

  1. Lando Norris, McLaren

  2. Max Verstappen, Red Bull

  3. Charles Leclerc, Ferrari

  4. Sergio Perez, Red Bull

  5. Carlos Sainz, Ferrari

  6. Lewis Hamilton, Mercedes

  7. Yuki Tsunoda, RB

  8. George Russell, Mercedes

  9. Fernando Alonso, Aston Martin

  10. Esteban Ocon, Alpine

Forrige
Forrige

Fire mål for fire titler!

Neste
Neste

Slik ser du Miami Grand Prix på TV